top of page

23-014 | National Park Service (NPS) Lookout Mountain Visitor Center Upgrades

Updated: Feb 25

Lookout Mountain, TN | Apr 2023 - Sep 2023


 



 

Working directly for and with the National Park Service, JBrennon's project scope comprised the rehabilitation of the restrooms and vestibule spaces of the historic Lookout Mountain Visitor’s Center. Built in the 1930’s and renovated in 1985, the facility houses one of America's prized paintings, the Battle Above the Clouds, by James Walker. JBrennon was directly responsible for the center's mechanical, electrical, and HVAC systems upgrades, impacting the temperature and humidity controls of the "Painting Room," and other public spaces. Additionally, JBrennon refreshed the interior vestibule, bathroom fixtures and finishes, and provided supplemental structural upgrades to the historic building roof and rafter system. Though challenging, JBrennon matched existing stucco patches and repairs to interior walls, maintaining the character of the building and preserving the park's spirit. The center remained 100% open during this renovation, and with the park's support, JBrennon completed its work one month ahead of schedule. Should your organization or historic preservation society need the care and quality necessary to prosecute a similar project, please contact JBrennon by completing its Project Evaluation Form.

 




Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page